КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ДОГРАМАТА

Замисляли ли сте се защо 80% от фирмите за дограма в България правят евтина дограма?
 

Отговорът е в качеството на изделието и на материалите, от които е произведена тя.
 

От тук възниква и следващият въпрос:
 

-Защо фирми, които работят с една и съща марка профили за дограма, например ”VEKA”, имат огромна разлика в цените на готовият продукт?
 

Отговорът е: „ИКОНОМИЯ” за сметка на клиента.
 

КАК СЕ ПОСТИГА ИКОНОМИЯТА НА МАТЕРИАЛИТЕ В ПРОИЗВОДСТВОТО НА PVC ДОГРАМА?
 

1. Голяма част от производителите на профили за дограма произвеждат и по-нисък клас системи с цел ниско бюджетни поръчки.
 

Това се постига по следните познати за нас начини:

  • Екструдирани (произведени) профили с по тънки от 3мм външни и вътрешни стени на профилите.
  • Профили произведени от голям процент рециклирани суровини.
  •  Недостатъчно UV защита в пластмасата на профилите.
     

2. PVC-дограмата върви ръка за ръка с метални усилители, които се поставят в нея и се фиксират там посредством самопробивни винтове.
 

Фирмите производители на профили за дограма имат интерес да продават пластмасата си и не следят достатъчно стриктно за металните усилители, които техните клиенти поставят в профилите преди сглобяването на дограмата. Това е от съществено значение, тъй като без предписаните от производителя метални усилители пластмасовият профил не може да издържи на тежестта от стъклопакетите и температурните влияния.
 

Голяма част от производителите на готовия продукт (дограмата) не спазват тези предписания за форма и дебелина на усилителите , а търсят възможно най-евтиния, за да задоволят ценовите претенции на пазара и на клиентите си.
 

3. Работната ръка. Икономия може да се постига и с работната ръка.
 

Представете си неквалифицирани работници, които произвеждат дадения продукт на половин цена спрямо произведения от квалифициран персонал, обучен и знаещ какво прави.
 

Кой би допуснал пропуски и грешки при производството, които ще се отразят в бъдеще на качеството, живота и изолационните свойства на прозореца, вратата или ката цяло на дограмата?
 

4. Обковът - механизмите за задвижване, отваряне и затваряне на вашите прозорци са от съществено значение.
 

В процес на търсене на цени пазарът се напълни с много знайни и незнайни видове обков с цел търсене на ниска цена.
 

КАКВИ СА НЕДОСТАТЪЦИТЕ И ПРОБЛЕМИТЕ, ДО КОИТО НИ ДОВЕЖДАТ НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ МЕХАНИЗМИ?
 

     - Основно ЗАГУБАТА НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ, а с нея и обезсмисляне на икономията, която сте постигнали, след като сте избрали цена за сметка на качество.

     - Корозия на механизмите. Независимо колко добри стопани сте към вашите прозорци, ако обковът не е с антикорозионно покритие щетите се появяват изключително бързо.

 

Дограмата е една инвестиция, която се възвръща многократно. Вие сте тези, които избират качеството. Ние сме тези, които бихме Ви помогнали в избора на качествена дограма.

Заедно можем да постигнем този положителен качествен резултат.